‘Sambil, just around the corner!

sambil

SAMBIL, de grootste mall van Curaçao!

Als trouwe gast van ABC-appartementen heeft u sinds enige tijd een enorm groot winkelcentrum (‘Mall’) tot uw beschikking: Sambil uit Venezuela is een feit en het is vanuit het resort heel makkelijk bereikbaar: rechtsaf, rotonde over, stoplichten passeren en enige kilometers verderop is een groot parkeercentrum rondom dit winkelcentrum vanaf meerdere ingangen toegankelijk.

Wat kunt u zoal aantreffen? Natuurlijk kledingzaken (‘GEF in Sambil‘) van A-merken, maar ook (discount-)schoenenwinkels, sieraden en een kids-corner. In het hartje van het grote complex treft u zelfs een food-corner aan van ongekende proporties. Voor elke smaak is er iets te halen. Hier vinden regelmatig evenementen plaats, zoals de viering van Sinterklaas (toen was het onwijs druk), optredens en wedstrijden.

Het aantal winkels zal in het komende jaar nog verder toenemen (er zijn nog panden te huur) en daarmee wordt de mall qua winkeloppervlakte nog eens zo’n 20 procent groter. Filmliefhebbers kunnen ook aan hun trekken komen: Cinemark heeft 5 zalen, waarin ook 3D en 4D films getoond worden. En tot slot kunnen zelfs bowling-liefhebbers een balletje laten rollen.

De Grotten van Hato, net om de hoek!

IMG_3521

De beroemde ‘Hato Caves’ bevinden zich ‘om de hoek’!

Het avontuurlijke binnen handbereik! Dat zou een slogan kunnen zijn als u een vakantiehuisje huurt op het resort van ABC Appartementen van Ruud en Bep. Er is namelijk ‘just around the corner’ veel te zien en te beleven en daarvoor hoeft u geen drukke route af te leggen, plus daarbij die vele stoplichten. Jan Thiel is ver weg en hier is de rust dichtbij. Al eerder schreef ABC over de beroemde flamingo area en nu…

De Grotten van Hato! Deze liggen op slechts 5 autominuten verwijderd van uw appartement. Even richting vliegveld rijden, links laten liggen en nog een klein stukje verder en dan rechtsaf naar het kleine parkeerterrein van de beroemde grotten. Het kan hier druk zijn: busladingen vol met toeristen en het is een goed advies om zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan. Ze zijn om 9 AM open (sluiten om 4 PM).

Om een eerste indruk te krijgen van die beroemde grotten, klik hier (Google). Aanvullende informatie (prijzen & openingstijden): klik hier. En een bezoek onder leiding van een gids neemt circa een uur in beslag. Houd er rekening mee dat het heel warm kan zijn binnenin, want in tegenstelling tot wat u gewend bent bij grotten: deze liggen juist hoog in de berg. Verdwalen is niet mogelijk. Daarvoor is het veel te klein.

Na bezichtiging is het natuurlijk prima om op de thuisbasis weer te genieten van zelfgemaakte koffie, of een verfrissende duik te nemen in het schone zwembad. Zo kan elke vakantiedag iets speciaals bevatten, waardoor u een gevarieerde kijk zult krijgen op het land Curaçao. De noordkust bevat overigens op nog twee andere plaatsen kleinere grotten en één daarvan bevat duidelijke tekeningen van indianen.

Watamula, net even te ver?

un_boka

Voorbij ‘het gat van Watamula’ vind je deze kustlijn

Voor de avonturiers onder onze gasten van ABC appartementen is een dagtocht naar het verre westen een heuse aanrader. Dit verre westen is bekend onder de naam ‘Watamula’ en omvat rustige natuur, ruige zee, kolkend water, vele ‘warawara’s’ en ook nog eens piepkleine strandjes.

Je moet er wel een flinke autorit voor over hebben, want Watamula ligt in het uiterste westen en kost zeker een half uur rijden vanaf het resort van Ruud en Bep. Het gebied staat niet alleen bekend om de mooie bokakust, maar ook om het grote gat in de scherpe rots. Hier kolkt het zeewater doorheen en val er niet in!

Op YouTube is nog een gaaf filmpje te bekijken (klik hier) over dit deel van het uitgestrekt gebied wat redelijk makkelijk te bereiken is per auto. Een eindje verderop vind je ‘Un Boka’ en ‘Dos Boka’, twee schattige strandjes met bruisend zeewater. Klik op de foto voor een groter beeld. Dit is ‘Un Boka’ en ooit brak daar dus een hele kustlijn af.

Bolcactussen vind je hier in overvloed, evenals groepen warawara’s en vele leguanen. Elke fotograaf kan hier zijn hart ophalen. Zwemmen is echter niet aan te raden; te ruig zeewater. Blijf echter gedurende dit avontuur wel alert op verdacht uitziende auto’s, want een enkele keer worden hier toeristen lastig gevallen.