De Grotten van Hato, net om de hoek!

IMG_3521

De beroemde ‘Hato Caves’ bevinden zich ‘om de hoek’!

Het avontuurlijke binnen handbereik! Dat zou een slogan kunnen zijn als u een vakantiehuisje huurt op het resort van ABC Appartementen van Ruud en Bep. Er is namelijk ‘just around the corner’ veel te zien en te beleven en daarvoor hoeft u geen drukke route af te leggen, plus daarbij die vele stoplichten. Jan Thiel is ver weg en hier is de rust dichtbij. Al eerder schreef ABC over de beroemde flamingo area en nu…

De Grotten van Hato! Deze liggen op slechts 5 autominuten verwijderd van uw appartement. Even richting vliegveld rijden, links laten liggen en nog een klein stukje verder en dan rechtsaf naar het kleine parkeerterrein van de beroemde grotten. Het kan hier druk zijn: busladingen vol met toeristen en het is een goed advies om zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan. Ze zijn om 9 AM open (sluiten om 4 PM).

Om een eerste indruk te krijgen van die beroemde grotten, klik hier (Google). Aanvullende informatie (prijzen & openingstijden): klik hier. En een bezoek onder leiding van een gids neemt circa een uur in beslag. Houd er rekening mee dat het heel warm kan zijn binnenin, want in tegenstelling tot wat u gewend bent bij grotten: deze liggen juist hoog in de berg. Verdwalen is niet mogelijk. Daarvoor is het veel te klein.

Na bezichtiging is het natuurlijk prima om op de thuisbasis weer te genieten van zelfgemaakte koffie, of een verfrissende duik te nemen in het schone zwembad. Zo kan elke vakantiedag iets speciaals bevatten, waardoor u een gevarieerde kijk zult krijgen op het land Curaçao. De noordkust bevat overigens op nog twee andere plaatsen kleinere grotten en één daarvan bevat duidelijke tekeningen van indianen.

Comments are closed.