Watamula, net even te ver?

un_boka

Voorbij ‘het gat van Watamula’ vind je deze kustlijn

Voor de avonturiers onder onze gasten van ABC appartementen is een dagtocht naar het verre westen een heuse aanrader. Dit verre westen is bekend onder de naam ‘Watamula’ en omvat rustige natuur, ruige zee, kolkend water, vele ‘warawara’s’ en ook nog eens piepkleine strandjes.

Je moet er wel een flinke autorit voor over hebben, want Watamula ligt in het uiterste westen en kost zeker een half uur rijden vanaf het resort van Ruud en Bep. Het gebied staat niet alleen bekend om de mooie bokakust, maar ook om het grote gat in de scherpe rots. Hier kolkt het zeewater doorheen en val er niet in!

Op YouTube is nog een gaaf filmpje te bekijken (klik hier) over dit deel van het uitgestrekt gebied wat redelijk makkelijk te bereiken is per auto. Een eindje verderop vind je ‘Un Boka’ en ‘Dos Boka’, twee schattige strandjes met bruisend zeewater. Klik op de foto voor een groter beeld. Dit is ‘Un Boka’ en ooit brak daar dus een hele kustlijn af.

Bolcactussen vind je hier in overvloed, evenals groepen warawara’s en vele leguanen. Elke fotograaf kan hier zijn hart ophalen. Zwemmen is echter niet aan te raden; te ruig zeewater. Blijf echter gedurende dit avontuur wel alert op verdacht uitziende auto’s, want een enkele keer worden hier toeristen lastig gevallen.

Comments are closed.