De natuur mag bewonderd worden!

Het uitzicht vanaf Christoffelberg is adembenemend te noemen!

Het uitzicht vanaf Christoffelberg is adembenemend te noemen!

Het avontuur trekt aan en als u erop uitgaat met een (gehuurde) auto kunt u twee kanten op: Willemstad en daar voorbij of gelijk vanaf het bungalowpark linksaf naar Banda Abou. Wissel desnoods af: het verre oosten – Willemstad bezichtigen – dagje strand – het verre westen. Zo zult u een variatie ontdekken die inhoud geeft aan uw verblijf bij ABC appartementen.

Het kenmerkende van de natuur aan westzijde is vooral de rust (veel minder toeristen) en de enorme variatie aan dieren (herten, leguanen, zwijntjes, geiten en hagedissen), tropische vissen, vogels, maar ook roofvogels en natuurlijk niet te vergeten: de mooiste playa’s. Prachtig die zeeën van cactussen, die uitgestrekte vlaktes en die rustig in de lucht zwevende Wara Wara’s (dit zijn grote roofvogels)!

En dan in het uiterste westen het mooie: Christoffelpark! Geweldig voor elke wandelaar, of vogelspotter. Vertrek eens heel vroeg op zondag: een half uurtje rijden en om 06:00 AM gaat het park op die dag open. Dan kunt al wandelend de hoge berg beklimmen. Voor Curaçaose begrippen hoog: 375 meter! Uitzicht in hoofdletters! En de prestatie is groot te noemen: geoefende wandelaars bereiken de top binnen 1 uur. U als toerist misschien wat langer.

Comments are closed.